Ingrediente:
- 5 dovlecei
- 2 oua
- 200 gr branza vaci sau ricotta
- 100 gr telemea rasa
- 1-2 legaturi marar
- 1-2 linguri faina
- Sare, piper
Dovleceii (cu sau fara coaja) se taie pe jumatate. Cu o lingurita se scoate mijlocul – trebuie sa ramana pereti ca sa tina umplutura.
Intr-un bol se amesteca cu mixerul umplutura de la dovlecei. Se adauga ouale, branza, telemeaua, mararul si se amesteca bine. Dovleceii taiati se aseaza intr-o tava si se umplu cu compozitia. Se pune apa de doua degete in tava, apoi se acopera cu folie de aluminiu. Se tin la cuptor aproximativ o ora (ultimele 15 minute fara folie – optional se mai presara cascaval deasupra).
Se poate face si budinca de dovlecei – pe langa cele de mai sus, se adauga 2 linguri de faina.