Prajitura „felie cu lapte”

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 300 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt

Pentru crema:

  •  350 ml lapte condensat (se gaseste la Lidl)
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor pt frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri miere
  • 2 pliculete gelatina (Dr Oetker)
  • vanilie

Se separa albusurile de galbenusuri si se amesteca cu mixerul pana cand se intaresc. Se adauga treptat zaharul, amestecand continuu. Cand spuma este tare, se pune cate un galbenus, o lingura de lapte si una de ulei si se continua cu mixerul. Se adauga si praful de copt.

Cele 4 linguri de cacao se amesteca cu faina si se pun treptat in compozitie, in ploaie, amestecand usor cu o lingura de jos in sus sa nu se lase albusurile. Atentie, trebuie amestecate bine ca sa nu mai ramana faina!

2 tavi mari se tapeteaza cu hartie de copt – compozitia se imparte in 2 si se niveleaza in tavi (de incercat si intins compozitia pe hartia de copt si abia apoi de pus in tava). Tavile se dau aprox. 15-20 minute la cuptorul pre-incalzit in prealabil (pana trec testul cu scobitoarea). Se scot si se lasa la racit.

Prajitura "felie cu lapte"
Pentru crema, se bate bine frisca(dupa 1 minut se adauga si intaritorul) si se lasa la rece.

Se amesteca laptele condensat cu branza mascarpone, mierea si vanilia.
Cat sta frisca la frigider, se pune gelatina la inmuiat in putina apa, dupa care se prepara la bain marie pana se topeste, fara a o da in fiert (sunt instructiuni si pe pachetelul de gelatina)
Se scoate frisca de la frigider si se amesteca cu restul compozitiei, apoi se toarna gelatina si se amesteca pana se omogenizeaza  bine.

Intr-o tava (mai mica decat ce am folosit eu) se aseaza un blat, crema si celalalt blat. Se tine la frigider si se consuma a doua zi.
Prajitura "felie cu lapte"
Prajitura "felie cu lapte"

Reteta originala aici.

Lasă un comentariu