Vafe cu banane si sos caramel

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 250 ml sos caramel sau dulce de leche cumparat
  • 500 ml lapte (plus extra daca mai trebuie diluat sosul caramel)
  • 60 gr unt
  • 2 oua, albusurile separate de galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 gr faina alba
  • 2 linguri de zahar
  • 4 lingurite praf de copt
  • 2 banane taiate felii

Intr-o craticioara se incalzeste sosul caramel, amestecand frecvent, si se mai adauga lapte pana ajunge la consistenta unei smantani. Se pune la incalzit aparatul de facut vafe.

Se topeste untul si se amesteca cu 500 ml lapte, galbenusurile si vanilia. Se amesteca bine. Intr-un alt castron, se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si un pic de sare, apoi se adauga peste lapte si se amesteca bine. In alt castron, se bat spuma albusurile. Se pun feliile de banana in aluat, apoi albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Se unge aparatul de facut vafe cu un pic de unt, apoi se pune aluat si se coace pana vafa devine aurie. Se servesc fierbinti, cu sosul de caramel turnat deasupra.

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s