Friganele cu fulgi de migdale si zmeura

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 6 oua
  • 250 ml smantana lichida
  • 1 lingura zahar
  • 8 felii mai groase de paine (ideal paine impletita, sa absoarba bine amestecul)
  • fulgi migdale
  • zmeura
  • sirop artar
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de migdale (optional), esenta de vanilie

Se incalzeste cuptorul. Intr-un castron, se amesteca ouale cu smantana, zaharul, coaja de portocala si esentele. Se adauga feliile de paine, se lasa sa absoarba bine, apoi se intorc si pe partea cealalta.

Se presara fulgii de migdale pe o farfurie. Se aseaza cate o felie de paine pe stratul de migdale, se apasa usor ca sa se lipeasca. Se aseaza apoi, cu partea cu migdale in jos, intr-o tigaie cu un pic de unt si se prajesc un pic pe ambele parti (pana se rumenesc migdalele). Se mai baga apoi 10 minute la cuptor.

Se servesc calde, cu zmeura proapata si sirop de artar.

Reteta originala aici.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s