Clatite cu ricotta si fructe de padure

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 470 gr branza ricotta
  • 60 gr faina
  • 3 oua (galbenusurile separate de albusuri)
  • 3 linguri de zahar
  • 30 gr unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 375 gr fructe de padure
  • 170 ml sirop de artar

Fructele se amesteca cu siropul de artar si se pun la fiert la foc mediu, pana cand incep sa lase zeama.

Se incalzeste cuptorul. Se amesteca ricotta, faina, galbenusurile, zaharul, untul topit, coaja de lamaie si vanilia. In alt castron se bat spuma albusurile, apoi se adauga si ele peste compozitie.

Se fac la tigaia incinsa in prealabil. Se intorc dupa ce incep sa faca bule la suprafata. Pe masura ce sunt gata, se baga la cuptor ca sa ramana calde. Se servesc cu sosul de fructe.

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s