Budinca de ciocolata

Ingrediente (pentru 8 portii):

  • 1 litru de lapte
  • 200 gr ciocolata, rupta in bucati
  • 50 gr zahar brun
  • 75 gr amidon
  • 50 gr unt, taiat in cubulete

150 ml lapte se amesteca cu amidonul si se pune deoparte. Restul laptelui se pune la fiert (foc mic, amestecand continuu) impreuna cu ciocolata si zaharul. Cand s-au dizolvat, se adauga laptele cu amidon.

Se tine pe foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand pana cand se topeste. Se toarna in forme si, dupa ce se raceste, se baga la frigider.

Reteta originala aici.

budinca-ciocolata

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s