Cornulete cu cascaval

Ingrediente (pentru aprox. 32 bucati):

  • 325 gr faina
  • 150 gr unt
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 75 ml lapte caldut
  • o lingura si jumatate cu smantana
  • 100-150 gr cascaval ras marunt
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ou pt uns
  • pt presarat: sare mare, chimen etc

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza.Se adauga laptele caldut si 1/2 lingura de faina, se amesteca si se lasa 5-10 minute. Se adauga faina, untul moale (nu topit), smantana si sarea si se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele.Se acopera aluatul si se lasa cca 30 minute, pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se face ca un sul,care se taie in 4 bucati. Pe rand, fiecare bucata se intinde cu sucitorul in forma rotunda, de marimea unei farfurii mari. Se presara cascaval ras, se apasa un pic cu mana.Se taie in 8 buc,ca pizza. Cornuletele se ruleaza de la partea mai lata spre varf.

Se aseaza in tava,pe hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara cu sare. Se tin la cuptor mediu, preincalzit, pana se rumenesc (aproximativ 30-40 minute).

img_3398

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s