Crema de fistic

Ingrediente (pentru 4-5 portii):

  • 200 gr  miez de fistic crud (atentie, nu trebuie sa fie sarat). Se gaseste de exemplu aici
  • 400 ml lapte condensat (am gasit la Mega Image o varianta fara zahar. Exista si la Lidl, dar are zahar, trebuie gustat si ajustata cantitatea de zahar care se mai adauga)
  • 40 gr zahar pudra
  • pentru decor, cateva bucatele fistic

Miezul de fistic se marunteste cat mai fin intr-un robot de bucatarie. Se adauga laptele condensat si se omogenizeaza cu ajutorul robotului sau al mixerului.

Crema de fistic (2)

Amestecul se strecoara printr-o sita fina si se pune la foc mic, amestecand continuu. Se adauga si zaharul, se amesteca pana se ingroasa un pic. Atentie, daca nu se amesteca continuu laptele se va prinde.

Cand e gata se toarna in cupe si se decoreaza. Se poate servi cald sau rece (lasat la frigider cateva ore).

Crema de fistic

Cred ca merge bine si cu un blat de biscuiti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s