Briose cu somon afumat

Ingrediente (pentru 15 briose mici, merg dublate cantitatile)

  • o ceapa
  • 200 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • lapte (150-175 ml, depinde cat intra in aluat)
  • somon afumat (cam 100 gr)
  • parmezan sau branza rasa
  • sare, piper

Ceapa se taie bucatele si se caleste in putin unt. Separat, faina se amesteca cu praful de copt. Oul se bate spuma, laptele se incalzeste. Peste faina se toarna oul, apoi laptele. Se amesteca bine. Se adauga ceapa si somonul taiat bucatele (in reteta originala somonul e un pic maturat in whiskey). Se adauga si parmezanul sau branza rasa, se amesteca bine.

Compozitia se pune in forme de silicon care se umplu pana la jumatate (briosele cu faina alba vor creste mai mult decat cele cu faina integrala). Se baga la cuptor pentru 15-20 minute.

Briose cu somon afumat

Briose cu somon afumat (2)

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s