Varza a la Cluj

Ingrediente:

  • 2 verze murate,medii ca marime
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie rosii tocate(de la Lidl)
  • 3 linguri orez (se poate pune si mai mult,dupa gust)
  • cimbru, piper
  • eventual si condimente pt sarmale,dar merge si fara
  • 1 lingura de bulion sau o cana de suc de rosii

Varza se taie ca pt varza calita. Se taie ceapa potrivit de marunt si se caleste putin. Se adauga orezul, pt 2-3 minute, dupa care se stinge focul.

Se adauga carnea tocata, piper, cimbru, 3/4 din cutia de rosii si se amesteca bine. Se aseaza 1/3 din varza ,peste care se pune 1/2 din amestecul cu carne. Se pune inca 1/3 din varza si restul de carne. Ultimul strat este de varza,peste care se pune restul de 1/4 din cutia de rosii.

Bulionul se dizolva in apa si se toarna cat sa acopere varza (cam 2 degete peste varza). Daca se pune suc de rosii,se amesteca cu apa.

Se da la cuptor preincalzit, la foc mediu pt circa 2 ore. Se verifica cam la 30 minute sa nu scada lichidul prea mult.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s