Dulceata de capsuni

Ingrediente:

  • 1 kg de fructe curatate si spalate
  • 350 gr zahar
  • 1 plic de gelfix extra sau 3/1
  • 1-2 lingurite sare de la lamaie

2-3 linguri de zahar se amesteca bine cu gelfixul si se pun peste fructe.Se amesteca usor cu fructele si se adauga si restul de zahar.

poză 1(9)

Se pune la fiert, la foc mic,amestecand usor din cand in cand. Se spumuieste si se continua fierberea, cca 20 minute.

poză 2(9)

Dulceata se incearca punand o lingurita dulceata pe o farfurie. Daca e prea lichida, se adauga sarea de lamaie si se mai dau 2-3 clocote.

Se pune in borcane curate si uscate. Se pun imediat capacele si se intorc borcanele cu capacul in jos pt cateva minute. Borcanele se lasa la racit, acoperite cu un prosop mai gros.

poză 3(7) poză 5(2)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s