Carrot cake

Ingrediente:

  • 5 mere
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 350 gr morcov ras (6-7 morcovi medii)
  • nuca dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 400 ml smantana pentru frisca (tinuta la rece)
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 400 gr mascarpone
  • 4-5 linguri miere

Merele se curata de coaja si se baga la blender pana se fac pasta. Se adauga zaharul si ouale si se amesteca bine. Se incorporeaza si faina cu restul ingredientelor.

Morcovii se curata si se dau pe razatoare – se incorporeaza si ei. Nucile se curata si se rumenesc un pic in tigaia fara ulei, apoi se adauga.

Compozitia se imparte in doua – intr-o tava/forma rotunda se pune hartie de copt, apoi compozitia. Se coace 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Separat se pregateste crema -in varianta initiala am facut din jumatate din cantitati (200 cu 200) dar mergea mai multa crema. Smantana pentru frisca se bate la mixer pana cand se intareste – se adauga si intaritorul. Separat, branza mascarpone se amesteca cu mierea – se gusta ca sa se potriveasca de dulce. Se amesteca apoi cu frisca.

Se pune un blat prajitura, crema si celalalt blat. Prajitura se tine la rece peste noapte.

carrot cake

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s