Prajitura tavalita

Ingrediente:

Blat:
-3 oua
-120gr unt la temperatura camerei
-225gr zahat
-200 gr faina
-100 ml lapte
-1 praf de copt
-esenta de vanilie

Sos:
-15 linguri lapte
-200 gr unt
-350 gr zahar
-1 1/2 lingura cacao
-1 1/2 lingura ness

Glazura:
– 350-400 gr nuca macinata sau nuca de cocos

Blatul

Se freaca bine zaharul cu unt, se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca in continuare. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt, plus esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor in compozitie, care va fi ca o smantana groasa. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se pune in cuptor preincins, la temperatura medie si se coace 20-25 minute. Trebuie sa se rumeneasca usor. Dupa ce se raceste un pic blatul se taie bucatele.

IMG_2866

Sosul
Se amesteca zaharul cu cacao si ness, se adauga laptele si apoi untul taiat bucati.
Se fierbe la bain-marie pana se topesc bine ingredientele si se ingroasa un pic.
Se lasa putin la racit.

IMG_2868

Cu o furculita se ia cate un cubulet si se trece prin sos si apoi se tavaleste prin nuca macinata.

IMG_2871

IMG_2872

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s