Pricomigdale

Ingrediente (pentru aprox. 80 pricomigdale):

  • 6 albusuri (de preferat de la frigider)
  • 420 gr zahar
  • 2 fiole de esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola de esenta de migdale( se poate si fara)
  • 400 gr nuci macinate(sau date prin robot)

Albusurile se bat spuma (tare) intr-un vas metalic. Se muta vasul deasupra unui vas mai mare cu apa clocotita (vasul cu albusuri nu trebuie sa atinga apa!). Se adauga zaharul, esenta de rom si se bat in continuare albusurile pana cand compozitia sta pe tel si se infierbanta bine.

Se adauga nucile, esenta de migdale, vanilie si se mai bate deasupra vasului cu apa 5-6 secunde, dupa care vasul cu albusuri se pune deoparte.
Se pregatesc 2 tavi cu hartie de copt. Se ia din compozitie cate o lingurita (cam cat o nuca), numai din margine. Compozitia nu se mai amesteca! Se aseaza in tava, la distanta de 2-2,5 cm. Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc mijlociu. Focul se reduce la minim imediat si se lasa tava cca 30 minute. Nu se deschide cuptorul primele 15 minute,dupa care tava se poate intoarce. Pricomigdalele se rumenesc si plesnesc la suprafata.
Se pot pastra in cutie inchisa.

20151213_095656

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s