Ardei umpluti

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne tocata
  • 9-10 ardei medii
  • 1 cutie rosii tocate
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • marar, patrunjel
  • 1 lingurita sare
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce

Ardeii se spala, li se indeparteaza cotorul si se curata de seminte.Se lasa la scurs.

Ardei umpluti

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se ia de pe foc,se adauga carnea, oul si celelalte ingrediente plus 2-3 linguri apa (ca sa fiarba bine orezul).

Ardei umpluti
Se amesteca bine si cu lingurita se umplu ardeii, lasand cam 1/2 cm pana la marginea ardeiului.Deasupra se poate pune cate o felie de rosii. Se aseaza in picioare intr-o cratita /tava mai adanca.Se face sosul din rosiile tocate plus apa, ca sa acopere ardeii pe trei sferturi.

Ardei umpluti
Cratita se acopera cu capac sau folie aluminiu si se da la cuptor la foc mediu spre tare. Se lasa la fiert aproximativ1 ora 1/2  (dupa jumatate de ora ardeii se intorc).

Ardei umpluti

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s