Budinca de gris

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri gris
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Pt insiropat:

  • 500 ml lapte
  • 2 fiole esenta vanilie

Cele 4 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga grisul si praful de copt. Se bat cele 4 albusuri bine si se adauga treptat compozitia cu gris. Se toarna intr- o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
Se tine la cuptor, la foc mediu 25-30 min. Se Incearca cu scobitoarea daca e copt.
Laptele impreuna cu zaharul si esenta de vanilie se incalzesc pana se topeste bine zaharul.
Amestecul cu gris se lasa circa 10 minute la racit.Cu ajutorul hartiei de copt se scoate din forma rotunda si se pune (fara hartie) intr-un vas yena/ castron rotund.Se toarna laptele caldut  si se lasa pana se absoarbe tot.

Budinca gris

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s