Ciorba cu perisoare

Ingrediente (pt o cratita mare)

  • 500 gr carne tocata
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura orez
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa medie
  • 2 tulpini apio
  • Ardei gras
  • O rosie medie (sau jumatate conserva de rosii)
  • 1 lingurita boia dulce
  • Verdeata (proaspete sau uscate: patrunjel, leustean, tarhon, marar)
  • 1 litru zeama varza sau bors magic

Ceapa se toaca grosier, morcovul se da pe razatoare, restul se taie cubulete. Zarzavatul (mai putin o lingura de ceapa care se opreste pentru compozitia perisoare) se pune la fiert in 2 litri de apa.

Carnea tocata se amesteca cu un ou, orezul crud (spalat inainte), ceapa si verdeata. Cu mainile umede se formeaza perisoare cat o nuca (mai cresc datorita orezului).
Se da focul mai incet, se da drumul la perisoare in ciorba. Se lasa sa fiarba 15-20 minute. Se pune boiaua, verdeata, zeama de varza si se mai da in clocot. Se gusta si se mai adauga apa daca e cazul.

Ciorba cu perisoare

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s