Mancare de vinete cu lamaie și cuscus cu migdale

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare tocata
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei iute
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 200 ml supa de legume
  • 400 gr rosii tocate (din conserva)
  • 350 gr vinete, taiate bucatele
  • 2 fasii coaja de lamaie, tocate fin
  • 1 conserva fasole alba (400 gr)
  • 1-2 cani de cus cus
  • 50 gr fulgi migdale
  • 1 lingura ulei
  • dressing: 150 gr iaurt amestecat cu 1 catel usturoi zdrobit si 2 linguri menta tocata

Se incinge uleiul într-o oala mare nonaderenta si se calesc ceapa și usturoiul 5 minute. Se adauga pasta de ardei iute, chimionul si scortisoara, se mai lasa putin pe foc, apoi se toarna supa si rosiile din conserva.

Se adaugă vinetele si lamaia, apoi se acoperă oala si se lasa totul să fiarba 15-20 de minute, pana când vinetele se fragezesc. Se adauga si fasolea.

Intre timp, se fierbe cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj, iar cand e fiert, se încorporeaza în el migdalele. Se serveste mancarea de vinete peste cuscus, stropit deasupra cu dressing-ul din iaurt.

Mancare de vinete cu lamaie si cuscus cu migdale

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s