Tiramisu

Ingrediente (pt o tava mare):

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 kg mascarpone
  • piscoturi 600 gr
  • cafea cca 5 cești medii
  • 1-2 fiole esența de rom
  • 1 pahar de vin licoros (Lacrima lui Ovidiu) sau lichior de cafea

Se face cafeaua, ca sa aiba timp sa se raceasca.

Cele 6 galbenusri se fierb împreuna cu zaharul la bain-marie, pana se dizolva bine zaharul. Se lasă la racit,apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine.Apoi se pun cele 6 albusuri batute spuma si se amesteca usor.

In cafeaua rece se pune vinul/ lichiorul si esenta de rom.

In tava se pune un strat de crema, cam 1/3. Fiecare piscot se trece prin cafea, apoi se aseaza in strat deasupra cremei. Peste piscoturi se pune 1/2 din crema ramasa, apoi inca un strat de piscoturi. Se pune si restul de crema si se presara cacao deasupra. Se tine la frigider peste noapte.

TiramisuTiramisu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s