Crema de lamaie (lemon curd)

Ingrediente:

  • coaja de la 5 lamai
  • 200 ml suc lamaie (5 lamai)
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • 180 g unt taiat in cuburi

Intr-o craticioara se pun toate ingredientele (doar jumatate din cantitatea de unt) si se amesteca bine la foc mediu (atentie sa nu se lipeasca). Dupa ce incepe sa se ingroase se mai tine un minut pe foc, amestecand continuu. Apoi se ia de pe foc si se adauga si restul de unt, amestecand pana se topeste.

Crema se strecoara (se poate si nestrecurata, dar iese mai fina asa) si se baga la frigider acoperita cu folie (ca sa nu faca crusta, folia trebuie sa atinga crema).

Eu am facut un desert cu biscuiti digestivi sfaramati, crema de lamaie si capsuni proaspete, plus niste menta proapata pentru decor (la 8 pahare au intrat 4 pachetele biscuiti digestivi, crema de mai sus si 500 gr capsuni).

Crema de lamaie Crema de lamaie

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s