Crema de vanilie

Ingrediente (pentru o tava de cremsnit):

  • 5 oua
  • 135 gr faina (se pot pune 100 gr faina si 35 gr amidon)
  • 250-275 gr zahar
  • 850 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 1 fiola esenta vanilie

Intr-o cratita se freaca cele 5 galbenusuri cu jumatate din cantitatea de zahar si se dilueaza cu 5-6 linguri de lapte. Se adauga faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte si untul. Cratita ase pune la bain marie, amestecand in continuare.

Restul de lapte se incalzeste si se adauga treptat peste compozitie. Atentie sa nu fiarba apa in cratita. Se amesteca pana se ingroasa, se ia de pe foc.

Cele 5 albusuri se bat spuma, apoi se adauga restul de zahar si se mixeaza in continuare. Se pune esenta de vanilie. Totul se pune peste crema (treptat) si se amesteca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s