Crema de zahar ars

Ingrediente:

  • 275 gr zahar
  • 8 oua
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 litru lapte

100 gr zahar se caramelizeaza amestecand continuu (nu tb sa se inchida prea tare la culoare,altfel devine amar). Se tapeteaza cratita si se pune deoparte. Crema de zahar ars Restul de 175 gr zahar se amesteca cu ouale si vanilia – se bat bine cu o furculita pana se amesteca . Se toarna treptat un litru lapte rece, amestecand continuu. Compozitia se toarna in cratita tapetata cu zahar. Cratita se pune la bain marie si se baga la cuptor (foc mediu) o ora-o ora jumate. Apa de la bain marie nu trebuie sa fiarba – din cand in cand se adauga apa rece. Crema de zahar ars Se lasa la racit pana a doua zi. Cu un cutit, se desprinde de pe marginea cratitii, apoi se rastoarna pe o farfurie (preferabil de facut operatiunea deasupra chiuvetei).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s