Cheesecake cu sos de fructe

Ingrediente:

Pentru blat

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 50 gr zahar pudra
  • 100 gr unt topit
  • 1lingurita scortisoara

Pentru umplutura:

  • 450 gr branza cremoasa (merge si cu branza de vaci, dar iese mai bine cu ricotta sau mascarpone)
  • 100 gr zahar
  • 200 gr smantana grasa
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare

Pentru topping:

  • 200-300 gr fructe (visine, afine, zmeura, capsuni, etc)
  • 2 linguri apa
  • 50 gr zahăr tos

Biscuitii se bagă la blender si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se pune folie aluminiu in forma si se toarnă compoziția – se presează bine cu lingura. Se acoperă cu folie plastic si se bagă la frigider pana se pregateste restul.
Se pune gelatina intr-un bol cu 2 linguri apa -se amesteca si se lasă sa se umfle (2-3 minute). Se baga la cuptorul cu microunde (potrivit la mediu) timp de 10-12 secunde pana se topeste gelatina.
Intr-un vas se amesteca cu telul branza si se adauga gelatina amestecand mereu. Se pune zaharul si sarea. Separat se bate smantana pentru frisca pana se intareste, apoi se pune smântâna grasa. Se amesteca cu branza pana se omogenizeaza.
Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se baga la rece (ideal toată noaptea).
Pentru topping- in tigaie la foc mediu se pun fructele cu 2 linguri apa si zahar si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se mai fierbe la foc mediu cateva minute si se lasa la racit. Se toarna peste cheesecake.

Cheesecake cu sos de fructeCheesecake cu sos de fructe

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s