Chec aperitiv cu spanac si branza

Ingrediente:

  • 500 gr spanac proaspat( eu am folosit 400 gr congelat, dar probabil iese mai aspectuos cu spanac proaspăt)
  • 200 gr telemea
  • 1 legătura mărar
  • 150 gr făina
  • 1 lingurița praf de copt
  • 3 oua
  • 120 ml lapte călduț
  • 80 ml ulei
  • 50 gr unt
  • Sare, piper,oregano

Spanacul proaspăt, spălat bine, se opareste puțin, se toaca mai mare si se soteaza in unt câteva minute. Se adauga sare si piper (daca telemeaua este mai sarata, se pune mai putina sare).
Intr-un castron se pune făina, praful de copt, pe rând cele 3 oua, amestecând după fiecare. Apoi se încorporează uleiul, câte puțin si se adauga laptele călduț.
Se adauga spanacul, mararul tocat, brânza fărâmițată (se verifica daca mai e nevoie de sare).
Se pune compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hârtie de copt si se presară oregano deasupra.
Se da la cuptor,la foc mediu aproximativ o ora.

Chec cu spanac si branza

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s