Budinca indiana cu orez

Ingrediente:

  • 2 pungute de 100g orez cu bob lung (de la Lidl)
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri rase de zahar plus 1 lingurita zahar tos
  • un pliculet fire de sofran
  • 2-3 pastai cardamom
  • 4 linguri fulgi de migdale
  • 4 linguri fistic
  • 4 linguri caju
  • 6 linguri merisoare
  • optional: miezul de la 1 baton de vanilie

Se pregateste orezul – se scufunda cele 2 pungute in apa care clocoteste (fara sare) si se fierb 13-14 minute. Se pune orezul fiert intr-o craticioara cu fund dublu, se toarna deasupra laptele si zaharul. Se amesteca bine si se pune cratita pe foc, la foc mediu, pana laptele incepe sa fiarba. Se lasa sa fiarba 5 min, amestecand des.

Intre timp, se amesteca intr-un mojar lingurita de zahar, firele de sofran si miezul de la pastaia de cardamom. Se pun in cratita condimentele, nucile tocate grosier din cutit, fulgii de migdale si merisoarele (plus vanilia daca e cazul).

Se amesteca, se pune craticioara din nou pe foc si se lasa sa fiarba 10-15 minute, amstecand des, pana ajunge la consistenta pe care o dorim (pentru o  budinca mai gelatinoasa, cu mai multa consistenta, se lasa mai mult la fiert).

Budinca indiana cu orez

Reteta originala aici.

Lasă un comentariu