Fursecuri din ciocolata de casa

Ingrediente (pentru 24 de fursecuri):

  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 120 gr unt
  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 fiole esenta rom
  • pentru ornat: alune de padure, merisoare, fistic, etc

Laptele praf se cerne impreuna cu cacaoa si zaharul vanilat. Apa si zaharul se pun pe foc si se amesteca continuu pana cand se topeste zaharul. Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa 6 minute pe foc – siropul trebuie sa capete o consistenta vascoasa. Se opreste focul, se adauga untul si romul si se amesteca pana cand se topeste. Siropul se toarna peste laptele praf cu cacaoua si se amesteca pana se omogenizeaza bine.

Cu mana se formeaza bilute care apoi se aplatizeaza – se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Se orneaza cu nuci, alune, merisoare, etc. Se baga la frigider peste noapte.

Fursecuri din ciocolata de casa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s