Pui cu orez, mazare, linte si condimente indiene

Ingrediente:

  • 4-6 copane de pui

Pentru sosul in care se marineaza puiul:

  • 250 ml iaurt
  • 1 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita curry
  • 1 varf lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit chilli
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2-3 catei usturoi zdrobiti

Pentru orez:

  • 1 cana orez basmati
  • 1 ceasca linte rosie
  • 1 ceasca mazare congelata
  • 3-5 cuisoare intregi

Iaurtul se amesteca cu toate condimentele. Puiul se spala, se cresteaza si se tavaleste prin sos. Se lasa la marinat aprox. 2 ore (se poate si peste noapte), apoi se baga la cuptor intr-o tava, pe hartie de copt,la foc mediu, acoperit cu o folie aluminiu. Dupa aprox. 20 minute carnea se intoarce si se toarna deasupra restul de sos. Se lasa acoperita inca 30 minute, apoi se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste.

Intr-o cratita se pune la fiert orezul cu 2 cani apa fierbinte si cuisoare. Se fierbe la foc mic 10 minute, apoi se adauga lintea si mazarea plus sare/piper dupa gust. Se mai fierbe inca 10 minute, amestecand din cand in cand. E posibil sa mai trebuiasca completare de apa fierbinte – cand se inchide focul orezul trebuie sa mai aiba putina zeama pentru ca mai creste.

Pui cu orez, mazare, linte si condimente indiene

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s