Shakshuka

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 cutie rosii maruntite
  • 1-2 cepe rosii
  • 1-2 ardei capia
  • 1-2 lingurite de chimion (eu am folosit chimen)
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 varf de cutit piper cayenne
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel

Chimionul se pune la prajit in tigaie impreuna cu lingura de ulei. Se adauga ceapa maruntita. Inainte ca ceapa sa se rumeneasca se adauga si ardeiul capia taiat marunt.

Shakshuka

Se adauga conserva de rosii si condimentele. Se amesteca sosul, se acopera si se lasa sa fiarba cateva minute.

Cand sosul de rosii e bine inchegat, se fac niste cuiburi si se adauga ouale. Se acopera din nou si se mai lasa un pic la foc mic, pana cand se incheaga albusurile. Cand e gata, se presara deasupra patrunjelul.

ShakshukaShakshuka

Reteta originala (si cu idei de variatiuni) aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s