Budinca cu cartof dulce si spanac

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 4 oua
  • 250 gr mascarpone (se poate folosi si ricotta sau mozarella)
  • 200 gr branza feta
  • parmezan
  • piper

Cartofii se curata si se taie felii foarte subtiri. Se ia un vas yena si se unge cu un pic de unt – se folosesc cartofii ca sa se „tapeteze” vasul. Se baga la cuptor.

Budinca cartof dulce cu spanacBudinca cartof dulce cu spanac

Intret timp se pregateste umplutura – ceapa si usturoiul se calesc usor in putin unt sau ulei de masline. Se adauga si spanacul si se mai lasa pe foc cateva minute.

Budinca cu cartof dulce si spanac

Ouale se bat un pic cu furculita si se amesteca cu branza; se condimenteaza cu piper (daca se foloseste alta branza decat feta se poate pune si sare). Spanacul se adauga peste oua si se amesteca pana se omogenizeaza bine.

Umplutura se toarna in vasul yena si se mai baga la cuptor 30-40 minute (dupa 30 minute se presara parmezan deasupra, apoi se mai baga 10 minute la cuptor)

Budinca cu cartof dulce si spanac

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s