Sarmale

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata
  • 100 gr orez
  • 2 cepe
  • 3 verze murate medii
  • condimente pt sarmale – fie se cumpara de-a gata, fie se amesteca cimbru, marar, piper
  • un pachetel kaizer afumat
  • 1 conserva rosii taiate
  • 2-3 linguri bulion

Ceapa se taie si se caleste un pic. Se pune si orezul crud (spalat inainte) – se mai lasa 2 minute si se ia de pe foc. Se pune carnea, condimentele si aprox 100 ml apa calduta. Se amesteca bine.

Sarmale
Se pregatesc frunzele de sarmale- se desface frunza, se scoate nervura (ideal sa ramana cat podul palmei). Varza ramasa se toaca si se pune pe fundul cratitei in care vor fierbe sarmalele si deasupra lor.

Sarmale
Se impaturesc sarmalele si se aseaza in cerc- din loc in loc se mai pune afumatura.

Sarmale

Deasupra sarmalelor se pune o conserva rosii taiate si 2-3 linguri bulion diluat cu apa. Se completeaza cu apa pana la nivelul sarmalelor. Se mai presara cimbru (eventual crenguta).

Sarmale
Se baga la cuptorul preincalzit, foc mic, aprox 2 ore

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s