Budinca de tapioca cu sos de capsuni

Ingrediente (pentru 8 portii):

  • 600 gr capsuni congelate
  • 4 linguri de indulcitor stevie
  • 300 gr (2 cups) perle tapioca (se gasesc la plafar)
  • 14 cups apa (se foloseste aceeasi unitate de masura de la perlele de tapioca)
  • 8 cups lapte (aceeasi masura)
  • 3 fiole de esenta de vanilie (30 ml)

Capsunile din congelator se pun intr-o craticioara la fiert (se mai adauga un pic de apa) impreuna cu  o lingura de indulcitor. Se fierb pana scade apa. Se paseaza cu mixerul (pot fi lasate si intregi) si se toarna in pahare (pentru impresia artistica, paharele pot fi tinute inclinate pe un suport de oua). Se lasa la racit.

Budinca de tapioca cu sos de capsuni

Apa se pune la fiert impreuna cu perlele de tapioca (la foc mic, amestecand continuu) pana cand se ingroasa.

Budinca de tapioca cu sos de capsuni

Se ia de pe foc si se varsa intr-o sita – se spala cu apa rece pana cand raman doar perlele de tapioca, fara gelatina.

Se pun intr-o oala perlele impreuna cu laptele – se adauga cele 2-3 linguri de indulcitor si vanilia. Se fierb la foc mic, amestecand continuu, pana cand se ingroasa.

Laptele se toarna peste sosul de capsuni si se lasa la racit (de preferinta peste noapte).

Budinca de tapioca cu sos  de capsuni

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s