Creme brulee

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 4 galbenusuri
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca (35% grasime)
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 g zahar
  • zahar brun pentru crusta

Smantana se pune la incalzit impreuna cu pastaia de vanilie (se curata asa). Se incalzeste pana la 60 grade (ideal ar fi sa se foloseasca un termometru pentru zahar).

Galbenusurile se amesteca cu zaharul – se foloseste telul, e important sa nu se formeze bule de aer. Se toarna treptat smantana peste oua si se amesteca bine.

Intr-o tava se pune un prosop de hartie. Compozitia se toarna cu ajutorul unui polonic in formele speciale. Daca mai sunt bule de aer se foloseste torta de flambat. Formele se aseaza in tava si se adauga apa fierbine pana la jumatate. Se baga la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 30 minute.

Creme brulee

Se lasa la racit cateva ore. Se presara deasupra zahar brun si se caramelizeaza cu ajutorul unei torte de flambat.

Creme bruleeCreme brulee

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s