Tocinei de cartofi cu sos de branza

Ingrediente:

Pentru tocinei:

  • 8 cartofi medii
  • 2 oua
  • 100 gr branza rasa
  • o lingura cu pesmet
  • sare, piper, alte condimente dupa gust (curry, chilli, etc)

Pentru sos:

  • 1 ou
  • 200 gr smantana
  • 100 gr branza( poate fi de mai multe feluri: telemea,cascaval…) rasa.
  • sare, piper dupa gust

Cartofii cruzi se dau pe razatoarea mare, dupa care se storc bine. Se amesteca cu cele 2 oua,cu branza rasa ,pesmetul si se adauga condimentele. Se formeaza un fel de chiftele mai plate,care se prajesc in tigaie,in mai mult ulei (cam 1 deget) pana se rumenesc pe ambele parti. Alternativ, se pot coace in cuptor, pe hartie de copt.

Tocinei cu cartofi
Pentru sos se bate bine oul cu smantana si se pune pe foc mic, amestecand mereu. Cand incepe sa se ingroase, se adauga branza rasa,condimentele si se da un clocot. Se serveste cald.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s