Prajitura greceasca (portokalopita)

Ingrediente:

  • 800 gr foi placinta
  • 6 portocale
  • 10 oua
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 360 ml ulei masline
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • pt sirop: 250 gr zahar, 300 ml apa, o portocala, scortisoara

Se rade coaja de la 5 portocale si se stoarce sucul. Intr-un bol mare se amesteca sucul si coaja rasa, ouale, iaurtul, uleiul de masline, zaharul si praful de copt pana capata o consistenta spumoasa. Prajitura greceasca (portokalopita)

Se unge tava cu unt si se rup foile de placinta in bucati cat mai mici.

Prajitura greceasca (portokalopita)

Deasupra se toarna compozitia si se amesteca astfel incat sa nu mai ramana foi uscate de placinta. Se taie ultima portocala in felii subtiri si se decoreaza tava.

Prajitura greceasca (portokalopita)

Se baga la cuptor aproximativ 45 minute (180 grade).

Intre timp se pregateste siropul – se amesteca apa, zaharul, sucul de la ultima portocala si scortisoara si se pune la fiert cateva minute, pana se ingroasa un pic.Apoi se lasa la racit.

Cand e gata prajitura, se scoate de la cuptor si deasupra se toarna siroul. Se lasa minim 3 ore sa se patrunda bine.

20141231_210420

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s