Chec zebra

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte condensat (reteta originala era cu lapte dar n-am avut)\
  • 250 gr unt (reteta originala era cu 250 ml ulei)
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt cu sofran (se gaseste Dr. Oetker)

Ouale se mixeaza cu zaharul bine, pana cand incep sa creasca in volum si zaharul incepe sa se topeasca. Mixand in continuare se adauga laptele, turnand in fir subtire, dupa care se adauga untul topit, la fel de subtire.

Faina se amesteca impreuna cu zaharul vanilat si praful de copt, dupa care se adauga, cernand-o pe rand, in amestecul de oua.

Se imparte aluatul checului in 2 parti egale, intr-una din ele adaugandu-se cele trei linguri de cacao.

Se tapeteaza o forma rotunda de tort cu hartie de copt si se toarna alternativ din cele doua compozitii, incepand in centru. Se incepe cu cu aluatul alb din care punem cu lingura cat un cerc de 4 cm (cam 3 linguri), continuam, tot in mijloc turnat, cu aluatul cu cacao si tot asa pana se termina cele doua compozitii.

Chec zebraChec zebra

La sfarsit va arata cam asa:

Chec zebra

Se baga la cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Chec zebraChec zebra

Reteta originala aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s