Crumble cu mere si pere

Ingrediente:

  • 140 gr faina
  • 100 gr unt
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 1 mar, 1 para, curmale, stafide, prune uscate
  • scortisoara (cam o lingurita)
  • sirop artar, nuci, fulgi migdale, etc (optional)

Stafidele, prunele si curmalele se pun la inmuiat 10-15 min in apa fierbinte. Se da drumul si la cuptor sa se incalzeasca.

Faina se amesteca cu untul (la temperatura camerei, nu topit complet) pana se obtine consistenta unui pesmet si nu mai exista cocoloase de unt. Se adauga fulgii de ovaz si scortisoara.

Fructele, curmalele si prunele se toaca (cu tot cu coaja) si se aseaza intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu un pic de unt.

Crumble cu mere si pere

Deasupra se presara stafidele si un pic de sirop de artar, apoi se aseaza si compozitia pentru crumble. Se coace 30-40 min, pana cand toppingul devine auriu si fructele clocotesc.

Crumble cu mere si pere

Optional, se poate servi cu o lingura de inghetata sau iaurt.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s