Turta dulce

Ingrediente:

  • 250 gr miere
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite condimente turta dulce (de la Lidl). Contine: scortisoara, nucsoara, cardamon, anason
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr unt
  • 550 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare

Pentru ornat:

  • 1 albus
  • 250 gr zahar pudra
  • 2-3 picaturi suc lamaie
  • bomboane colorate

Zaharul impreuna cu mierea se pun pe foc, se adauga condimentele, untul si cacaoa si se lasa pana cand compozitia devine omogena iar zaharul si untul sunt complet topite. Se ia de pe foc, se lasa la racit cateva minute, apoi se incorporeaza si oul (batut usor inainte).

Turta dulce

Faina se amesteca cu sarea si praful de copt, apoi se amesteca cu compozitia lichida si se framanta. Aluatul ramane un pic lipicios.

Turta dulce

Apoi aluatul se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider peste noapte (poate sta si 2-3 zile). Cand vrem sa-l folosim se scoate cu o ora-doua inainte, sa se mai incalzeasca.

Aluatul se intinde si se taie in formele dorite – se baga la cuptorul pre-incalzit, pe hartie de copt, timp de 8-10 minute.

Turta dulce

Turta dulce

Pentru ornat batem spuma tare un albus de ou cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Adaugam zaharul pudra cate o lingura o data si mixam bine dupa fiecare adaugare. Trebuie sa obtinem o glazura cremoasa, care poate fi modelata cu usurinta, fara a-si pierde forma. Daca este cazul adaugam mai mult zahar. Sau se decoreaza cu creioane de la Dr Oetker si bomboane cumparate 🙂

Reteta originala aici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s