Chocolate cookies

Ingrediente (pentru 40-50 bucati):

  • 350 gr ciocolata amaruie (pelete sau tableta)
  • 115 gr unt la temperatura camerei
  • 225 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
  • 1 lingurita si jumatate esenta de vanilie
  • 3 oua mari

Ciocolata impreuna cu jumatate din unt se topeste la bain-marie. Cand e topita se lasa deoparte sa se racoreasca.

Chocolate cookies

Se amesteca intr-un vas faina cu cacaoa si cu praful de copt.

Separat, se amesteca zaharul cu restul de unt. Cand amestecul are consistenta nisipului ud se adauga ouale si vanilia. Se adauga ciocolata topita si racorita, apoi se toarna (in transe) amestecul de faina cu cacao. Se amesteca doar pana cand nu mai apar urme de faina in compozitie.

Chocolate cookies

Vasul se acopera cu o folie de plastic si se baga la frigider pentru 30 minute.

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade – se iau 2 tavi si se acopera cu hartie de copt.

Din amestec se ia cu o lingura echivalentul unei caise mici si se pune pe tava. Se lasa distanta de minim 8 cm intre cookie-uri pentru ca amestecul se intinde.

Chocolate cookies

Se lasa la cuptor aproximativ 9-11 minute, sau pana cookie-urile s-au intins si au inceput sa crape la suprafata. Nu trebuie lasate prea mult, cookie-urile se intaresc dupa ce sunt scoase din cuptor. Se lasa la racit 2 minute pe tava, apoi se transfera pe o farfurie.

Chocolate cookies

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s