Supa de ceapa

Ingrediente (4 portii):

  • 1 kg ceapa
  • 120 gr unt
  • 1lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 litru supa de vita (1 litru de apa si 2 cuburi de vita Knorr)
  • cascaval afumat pentru servit

Ceapa se curata si se taie rondele. Intr-o oala se incalzeste uleiul cu untul – deasupra se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie (atentie, trebuie amestecat continuu sa nu se prinda)

Supa de ceapa

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga o lingura de faina si se amesteca bine. Separat se pregateste supa de vita – se toarna peste ceapa (de preferat sa fie calde amandoua pentru a nu intrerupe procesul de gatire). Se potriveste de sare si piper.

Supa ceapa

Se mai lasa sa fiarba 30 min la foc mic, sa se patrunda bine toate aromele. Se seveste fierbinte, cu bucatele de cascaval afumat (se pun in supa cu 2 minute inainte de a fi servita pentru a avea timp cascavalul sa se topeasca).

Supa de ceapa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s