Briose cu mure si fulgi de migdale

Ingrediente (pentru 12 briose):

  • 375 gr aluat (congelat sau pregatit, eu am folosit de la Linco)
  • 1 lingura de faina
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 100 gr fulgi migdale
  • 150 grame mure

Se incinge cuptorul la 200 grade. Aluatul se intinde si cu ajutorul unui pahar se decupeaza 12 cercuri.

Briose cu mure si migdale

Se tapeteaza formele de briose (la formele de silicon am pus direct aluatul, la formele ceramice am uns cu un pic de unt). Formele se baga la frigider pana se pregateste restul compozitiei.

Pentru umplutura se amesteca untul, zaharul, oul, migdalele si faina. Se pune un strat de umplutura peste aluat, apoi mure, apoi iarasi umplutura. Se baga la cuptor timp de 15-20 minute, pana se rumenesc un pic.

Atentie, o briosa = aprox 300 calorii!

Briose cu mure si migdale

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s