Supa crema de dovleac

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac placintar
  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb
  • unt sau ulei masline
  • 1.2 litri supa legume (2 cuburi de pui, Mirodenia)
  • 2 lingurite de curry
  • dupa gust: sare, piper, nucsoara, ghimbir
  • pentru ornat: seminte de dovleac

Dovleacul placintar se taie/ curata de seminte ( a fost mai usor de curatat coaja dupa ce l-am taiat in  bucatele mai mici).

20140831_120603

Ceapa se taie si se pune in tigaie cu untul sau uleiul de masline – se lasa pana se inmoaie un pic.  Apoi se adauga curry si dovleacul taiat bucatele – se amesteca 1-2 minute. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana cand vinul se evapora.

20140831_124231

Se prepara supa de legume – se amesteca 1.2 litri de apa cu 2 cubulete de pui de la Knorr si 2 lingurite de Mirodenia de la Fuchs – se fierbe.

Cand s-a evaporat vinul se toarna amestecul peste supa de legume. Se da in clocot, apoi se pasa la foc mai mic sa fiarba inca 15-20 minute (sa se inmoaie dovleacul).

Se ia de pe foc, se lasa cateva minute sa se mai raceasca apoi se paseaza cu mixerul. Se adauga piper, ghimbir, nucsoara dupa gust. Se poate orna cu seminte de dovleac.

20140831_135432

Reteta originala aici.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s